Banner
Din nou inundaţii. România nu va scăpa de furia apelor nici în 2008
Scris de Antena 3   
Marţi, 08 Aprilie 2008 09:30
Hidrologii avertizează că România se va confrunta şi în 2008 cu inundaţii. Se pare că autorităţile nu au învăţat nimic din experienţele trecutului, dat fiind faptul că hărţile antiinundaţii, pe baza cărora primarii vor evacua populaţia, sunt mai vechi de 30 de ani. Apele unor râuri vor depăşi cotele de normale în aprilie, totul din cauza topirii zăpezii şi a precipitaţiilor abundente. Pericolul cel mai mare va fi la deal şi la munte. Acolo se vor produce viituri puternice într-o perioadă scurtă.

Autorităţile nu pot preciza unde vor avea loc aceste inundaţii, întrucât hărţile de inundabilitate existente conţin informaţii de dinaintea anului 1970. În acest caz, edilii vor trebui să se bazeze pe datele şi pe evenimentele istorice petrecute în localitate şi să apeleze la bătrânii locului în caz de inundaţii, a declarat pentru „Cotidianul” directorul Institutului Naţional de Hidrologie, Petre Stanciu.
Nici măcar hărţile realizate de Inspectoratele Judeţene de Urgenţă nu vor fi de folos. Datele care au stat la elaborarea acestora sunt cele de dinaintea ultimelor valuri de inundaţii, a mai precizat Stanciu. (citeşte...)
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.