Banner
Noul regulament de acordare a creditelor
Scris de BBC Romania   
Joi, 31 Iulie 2008 10:59
Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale va decide în şedinţa din 31 iulie în ce formă va fi aprobat noul regulament de acordare a creditelor pentru persoane fizice. Experţii BNR caută formule clare pentru noul regulament astfel încât să nu existe neînţelegeri. Un exemplu ar fi înlocuirea sintagmei "test de stres" obligatoriu pentru acordarea de împrumuturi.

Asta nu înseamnă însă că BNR va renunţa la condiţiile mai stricte de acordare a creditelor.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat la BBC că Banca Naţională nu va renunţa la prerogativele sale în privinţa verificării capacităţii băncilor comerciale, dar şi a clienţilor acestora, de a gestiona şi respectiv rambursa creditele care vor fi acordate de acum încolo.

Adrian Vasilescu spune că experţii Băncii Naţionale caută formule mai clare pentru a explica noul regulament de acordare a creditelor, cel mai bun exemplu fiind neînţelegerea privind aşa numitul test de stress la care ar urma să fie supus cel care doreşte să ia un împrumut de la o bancă.

Adrian Vasilescu spune că BNR va impune în noul regulament condiţii mai stricte pentru acordarea împrumuturilor către persoanele fizice.

Adrian Vasilescu a precizat că decizia asupra noului regulament de acordare a creditelor de către băncile comerciale, persoanelor fizice, ar urma să fie luată în şedinţa consiliului de administraţie de joi.

Reprezentanţii asociaţiei bancherilor s-au declarat nemulţumiţi de înăsprirea condiţiilor de acordare a creditelor, propus de BNR.

Propunerilor lor au fost discutate la întâlnirile avute luna aceasta cu experţii BNR.
 
sursă: BBC Romania
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.