Banner
Marea Britanie nu mai reprezintă un punct de atracţie pentru muncitorii din Europa de Est
Marea Britanie nu mai reprezintă un El Dorado pentru est-europenii aflaţi în căutare de slujbe, numărul muncitorilor din statele Uniunii Europene care au aderat în 2004 şi care au ales să muncească în Albion ajungând la cel mai mic nivel, potrivit datelor oficiale, citate de Financial Times.
 
Numărul muncitorilor din Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Slovenia a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, asta şi datorită scăderii cotaţiei lirei şi îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi a oportunităţilor de angajare în aceste ţări.
 
Numărul imigranţilor din cele opt ţări a scăzut cu 27 la sută până la 38.000 în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare scădere de la deschiderea graniţelor pentru forţa de muncă din aceste ţări odată cu aderarea la Uniunea Europeană.
 
Conform statisticilor, peste 877.000 de muncitori din Estul Europei, din care două treimi din Polonia, au intrat pe piaţa muncii din Regatul Unit din mai 2004.
 
Un număr din ce în ce mai mare de polonezi au ales să se întoarcă în ţara de origine încurajaţi de scăderea lirei şi de creşterea salariilor în Polonia.
Economiştii britanici susţin încă că plecarea muncitorilor străini ar putea contribui la reducerea şomajului în Marea Britanie, dar economia în ansamblu ar putea avea de suferit deoarece străinii contribuiau din plin la creşterea cererii.
 
Nici românii şi bulgarii, care au aderat la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeană, nu s-au grăbit spre piaţa muncii din Albion, restricţionată însă de autorităţi, iar numărul muncitorilor din cele două ţări a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni, până la 7.0005 în trimestrul doi al anului faţă de 10.860 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
sursă: Bloom Biz 
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.