Banner
Scandal imens în handbalul românesc
Scris de Evenimentul Zilei   
Vineri, 22 August 2008 16:02
România a pierdut ieri şi în faţa Franţei, în meciul pentru locurile 5-8 la Olimpiadă, iar Tadici este la un pas de a fi alungat de la Naţionala feminină de handbal.

Echipa feminină de handbal a României se întoarce cu coada între picioare de la Jocurile Olimpice, iar antrenorul Gheorghe Tadici are zilele numărate la cârma naţionalei tricolore.

Plecate la Beijing cu gândul la o medalie, handbalistele nu numai că au pierdut podiumul, dar au ratat şi al doilea obiectiv, clasarea între primele şase reprezentative. România a fost învinsă ieri de Franţa, scor 34-36 după prelungiri (echipă pe care în grupe o bătuse la opt goluri diferenţă), şi va juca mâine, pentru locurile 7-8, împotriva Suediei.

Meciul cu nordicele va fi, foarte probabil, ultimul pentru antrenorul Gheorghe Tadici, al cărui contract cu federaţia expiră pe 31 august. "Nu există motive pentru prelungirea contractului, dar o decizie va fi luată de Comitetul Director al federaţiei", a declarat Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

"Tadici, te-ai comportat ca un cioban!"

De asemenea, portarul Luminiţa Huţupan, care a avut o evoluţie excepţională în meciul cu Franţa, a anunţat că nu mai vrea să aibă de-a face cu handbalul.

"Tadici, te-ai comportat ca un cioban!"

Înfrângerea cu Franţa (a treia consecutivă la Olimpiadă) a fost scânteia care a aprins butoiul cu pulbere pe care stătea naţionala feminină. Timp de două ore, Gaţu a stat în şedinţă cu handbalistele, care l-au acuzat pe Tadici că se poartă urât cu ele.

Pe de altă parte, selecţionerul şi Petru Paleu, vicepreşedintele FRH, şi-au aruncat cuvinte grele şi s-au înjurat în direct la postul de televiziune sport.ro. "Te-ai comportat ca un cioban cu jucătoarele! Ai o echipă de aur şi ţi-ai bătut joc de ea. Să-ţi fie ruşine! Să-ţi ceri scuze pentru rahatul pe care l-ai făcut la Olimpiadă. Recunoaşte-ţi mârlănia şi dă-ţi demisia de onoare", a atacat Paleu, acuzându-l pe Tadici că s-a comportat "ca un ţăran" cu jucătoarele.

De partea cealaltă, antrenorul a spus că Petru Paleu n-are niciun merit, caracterizându-l pe vicepreşedinte drept "o scursură".

"Eşti un agramat. Un parvenit. Te-ai bătut în piept cu cărămida pe munca mea şi a fetelor. Lumea handbalului ştie ce a făcut Tadici în handbal şi ştie ce a făcut Paleu. Trebuia pus la punct acest individ care a venit meteoric şi a făcut foarte mult rău handbalului", a tunat selecţionerul.

PREMIANTELE

Finală Rusia - Norvegia

Lupta pentru titlul olimpic la handbal feminin se va da între Rusia şi Norvegia. Finala se va disputa mâine, de la ora 10.45. În semifinalele jucate ieri, Rusia a învins Ungaria cu 22-20, iar Norvegia a eliminat Coreea de Sud la capătul unui meci dramatic, câştigat cu 29-28. Unguroaicele îşi vor disputa medalia de bronz cu sud-coreencele, înfruntarea urmând să aibă loc tot mâine, de la ora 8.30.
sursă: Evenimentul Zilei
Celălalt "cioban" prezent la JO este fără îndoială Trefilov, selecţionerul echipei ruse de handbal feminin. Cunosc acest lucru şi cameramanii care realizează transmisiile meciurilor celor două echipe. Camera arată cu delicateţe gesturile celor doi, iar televiziunile din întreaga lume ne duce vestea. Există totuşi o diferenţă majoră între cei doi antrenori în cauză: echipa lui Trefilov este în finală. Ce se va întâmpla cu el, dacă echipa Rusiei pierde finala în faţa Norvegiei? Va ajunge pe soarta lui Tadici? Posibil. Însă un argint este totuşi o medalie frumoasă, iar atmosfera ţărilor post-comuniste pare să înghităorice, văzând rezultate, considerând că succesul este rezultatul acestor maniere... (n.r.)
 

Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.