Banner
Paralimpiada - Jocurile Olimpice rezervate persoanelor cu handicap
Scris de Ziare.com   
Luni, 01 Septembrie 2008 16:02
Este un fapt îndeobşte cunoscut că după Olimpiada propriu-zisă, ţara organizatoare găzduieşte Jocurile Paralimpice, o competiţie care reuneşte participanţi cu dizabilităţi fizice.

Gândită iniţial ca o întrunire rezervată exclusiv veteranilor de război cu membre amputate, se consideră că prima Olimpiadă pentru persoanele cu acest gen de probleme s-a ţinut la Roma, în 1960.
Peste şase mii de jurnalişti asigură transmisiunile de la ediţia a 13-a a Jocurilor Paralimpice, a comunicat marţi la o conferinţă de presă de la Beijing un reprezentant al comitetului organizatoric.

"În total la Jocuri vor munci şase mii 325 de jurnalişti, inclusiv circa trei mii de reprezentanţi ai mass-media străine", - a spus el.

Reprezentantul comitetului organizatoric a menţionat că printre ei sunt jurnalişti cu posibilităţi fizice limitate.

În acest context el a specificat că, la fel ca toate obiectele Jocurilor Paralimpice, centrul-media este dotat cu toate cele necesare pentru oamenii cu dizabilităţi, inclusiv pentru acei care se deplasează în cărucioare.

Ediţia a 13-a a Paralimpiadei se desfăşoară la Beijing între 6 şi 17 septembrie. În timpul Jocurilor vor fi disputate 471 seturi de distincţii în 20 de probe sportive. Potrivit datelor organizatorilor, în prezent la competiţiile Paralimpiadei au fost vîndute circa 72% din numărul total de bilete (1,65 milioane).
La Jocurile Paralimpice concurenţii sunt grupaţi după gradul de handicap.

Deşi nimeni nu le-a intezis explicit acest lucru, datorită handicapului fizic pe care-l au, aceşti oameni participă doar la jocurile rezervate exclusiv lor.

La Beijing există totuşi două excepţii. Poloneza Natalia Partyka, la tenis de masă şi înotătoarea Natalie du Toit, din Africa de Sud.

Astfel, cele două sportive susnumite participau, la Beijing, la Olimpiada clasică, iar peste o lună la Paralimpiadă.
 
sursă: ziare.com

Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.