Banner
Norvegia îşi păstrează coroana
Scris de Gazeta Sporturilor   
Duminică, 14 Decembrie 2008 21:57
Campioana olimpică a spulberat Spania în finala Campionatului European: 34-21 şi rămâne campioana continentului

În prima repriză Norvegia a avut ceva emoţii în faţa Spaniei, echipa care-i dăduse bătăi de cap şi în faza grupelor, disputa terminîndu-se la egalitate, 21-21. Cu românca Mihaela Ciobanu imbatabilă între buturi, Spania conducea cu 8-5 în minutul 17.

Antrenoarea Marit Breivik a schimbat însă liniile ca la hochei şi nordicele au preluat ostilităţile. Au marcat de cinci ori consecutiv, nemailăsând loc de surprize. Ibericele au rezistat însă până la pauză, chiar dacă au fost clar dezavantajate de cele două arbitre din Ucraina: Rakitina şi Tkaciuk. Norvegia a intrat cu un avantaj minim, 13-12.

După pauză însă, campioanele olimpice nu au mai avut chef de glume. Încurajate de cei aproximativ 700 de suporteri veniţi din Norevgia, surorile Lunde şi compania au făcut spectacol. Au marcat gol după gol în faţa unei echipe debusolate, care parcă obosise învingând România şi Germania. Scorul final, 34-21, a umplut de bucurie sala "Boris Trajkovski", cu norvegiencele făcând grămada bucuriei şi cu spaniolele fericite pentru prima medalie din istoria "naţionalei" feminine.
 
sursă: Gazeta Sporturilor


          Next Page >>

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.