Banner
Dakar 2009: Ziua a 13-a
Scris de ono41   
Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009 20:22
Depres câştigă din nou, Coma la o etapă de titlu
Câştigător în cursa motocicletelor a fost din nou Cyril Depres(KTM), care a câştigat în faţa lui Marc Coma(KTM). Pe o probă scurtată de la 545 la 220 de kilometri, Depres a preluat conducerea şi nu a mai cedat-o până la final, impunându-se în faţa lui Coma cu 1'45", iar David Feretigne(Yamaha) a sosit al treilea, la 2'37" în spatele învingătorului. 
 
Lider rămâne Coma şi acesta are toate şansele să câştige ediţia 2009 a Dakarului, având un avans de 1h28' cu o singură etapă rămasă.
Romeo Duicu a fost al 67-lea pe proba de astăzi şi se clasează al 63-lea la general.
 
   Primii au luat startul în competiţia auto Giniel De Villiers (Vw) şi Mark Miller (VW), însă cei doi s-au oprit pentru a-l aştepta pe coechipierul lor Dietter Depping. De acest lucru putea profită Robby Gordon(Hummer), însă americanul nu a avut o zi prea bună, având o întârziere de 17' la km 62. După ce ieri a trecut prin emoţii de două ori, Nani Roma(Mitsubishi) a reuşit să fie cel mai rapid în etapa cu numărul 13. Roma a fost ieri la un pas de a cădea în aceeaşi râpă ca şi Carlos Sainz, iar după 86 de km s-a oprit cu probleme tehnice, dar a reuşit să ajungă la finalul zilei în cele din urmă. Spaniolul s-a impus astăzi cu 7'18" în faţa polonezului Krzysztof Holowiczyc(Nissan), în timp ce Guerlain Chicherit(BMW) a fost al treilea, fiind mai lent cu 7'27" faţă de Roma.
 
 La conducere rămâne De Villiers, care este urmat de Miller la 2'20", cu o etapă rămasă de alergat. Al treilea se clasează Robby Gordon, care are o întârziere de 1h27'13", iar piloţii Nissan, Tollefsen şi Holowiczyc sunt pe locurile 4 şi 5. Nani Roma este al şaselea, în urma întârzierii de ieri şi pierde orice şansă de a termina pe podium.
 
 
 Ultima etapă a Dakarului, cea de-a 14-a înseamnă ultimii 792 de km ai aventurii, care pot rezerva surprize, cei 227 de km de specială necesitând concentrare maximă. Cursa se întoarce mâine în capitala Argentinei, de unde a luat startul în acest an, în urmă cu două săptămâni şi 9574 de km.

sursă: ono41

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.