Banner
John Travolta a împlinit 55 de ani PDF Imprimare Email

Actorul  de origine italiano-irlandeză John Travolta a împlinit miercuri 55 de ani. Acesta s-a născut în localitatea Englewood, New Jersey, iar la vârsta de 16 ani a abandonat şcoala pentru a se dedica actoriei. Şi-a început cariera cu roluri episodice în producţii hollywoodiene, iar  simultan a înregistrat  albumul de muzică pop "Let Her In", care a ajuns pe locul 10 în clasamentul Billboard în anul 1976.

John TravoltaPrimul succes notabil îl reprezintă rolul principal în "Saturday Night Fever" în anul1977. Talentul muzical şi cel actoricesc se combină pentru realizarea musical-ului "Grease" din 1978. Binecunoscutele duete cu colega sa de distribuţie Olivia Newton - John „You're The One That I Want" şi „Summer Nights"au fost succese pe plan mondial. În anii '80, John Travolta este eclipsat de tânăra generaţie de actori care cucereşte ecranul: Tom Cruise, Tom Hanks sau Kevin Costner.

Revine în lumina reflectoarelor în anul 1994 în pelicula lui Quentin Tarantino 'Pulp Fiction' care îi aduce actorului o a doua nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun actor după cea pentru „Saturday Night Fever". Din acest an, cariera actorului apucă pe un drum ascendent. În 1998, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la premiera filmului „Grease" este relansată piesa „You're The One That I Want" care cucereşte din nou topurile. În acelaşi an, Travolta primeşte premiul pentru întreaga activitate la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago.

În 2000, Travolta a jucat în „Battlefield Earth" , un film foarte criticat şi distins chiar cu un premiu „Zmeura de Aur" pentru cel mai prost film.

Cel mai recent proiect este filmul Disney, „Bolt" realizat în 2008, unde interpretează vocea unui câine.

Travolta s-a căsătorit cu Kelly Preston în 1991. Fiul lor, Jett, care s-a născut în 1992, a murit pe 2 ianuarie 2009, în Bahamas, unde se afla în vacanţă cu familia. Travolta şi Preston mai au o fiică, pe Ella Bleu, născută în 2000.


sursă: Libertatea

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.