Banner
17 morţi într-un atac armat la o şcoală din Winnenden Germania
Miercuri, 11 Martie 2009 20:47

Şaptesprezece persoane, între care zece elevi şi trei profesori, au fost ucise miercuri dimineaţa într-o şcoală din sud-vestul Germaniei, din apropiere de Stuttgart, de o persoană îmbrăcată într-o uniformă neagră, potrivit presei locale, informează AFP. Reuters menţine un bilanţ anunţat anterior, de doi morţi. Winnenden este un oraş cu 27.600 locuitori din landul Baden-Württemberg, Germania.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 9.45 (10.45, ora României), când o persoană îmbrăcată într-o uniformă neagră a pătruns în incinta Şcolii Profesionale "Albertville" (Albertville-Realschule Winnenden), unde a deschis focul la nimereală. Potrivit site-ului Bild, agresorul a fugit imediat după atacul comis în şcoală, în Baden-Wuerttenberg. Cu toate că poliţia locală a blocat toate ieşirile din oraş, agresorul a reuşit să scape, fiind depistat şi încercuit de forţele poliţiei, în parcarea unui supermarket din Wendlingen, la 40 de km de Winnenden. Înainte de a fi împuşcat mortal, atacatorul a mai ucis două persoane, doi cumpărători, şi a rănit doi poliţişti.

Şaptesprezece persoane ucise la Albertville Realschule
 
Şaptesprezece persoane ucise la Albertville Realschule
 
Şaptesprezece persoane ucise la Albertville Realschule


 
Atacatorul, în vârstă de 17 ani, a fost elev al Şcolii Profesionale "Albertville". Părinţii atacatorului ţineau în casă - legal - 18 arme de foc!

După incident, situl oraşului şi cel al şcolii nu au putut fi accesate.

Situl Albertville Realschule şi cel al oraşului Winnenden nu au fost accesibile

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.