Banner
Din aprilie, preţuri noi la medicamente

Preţul medicamentelor româneşti va creşte, de la 1 aprilie, în medie cu 6%, iar cel al produselor din import va scădea cu aproape 10%, odată cu intrarea în vigoare a unui ordin al ministrului sănătăţii privind ajustarea preţurilor la producători.

Pretul medicamentelorCel mai mult se vor scumpi medicamentele produse de Antibiotice Iaşi, 90% din acestea urmând să aibă un preţ mai mare cu 20 de procente faţă de cel actual. "Din cele 1.500 de produse româneşti, aproape 90% vor fi mai scumpe.
 Este vorba despre antibiotice, antiinflamatoare, dar şi despre medicamentele contra durerii. Restul medicamentelor autohtone se vor ieftini sau vor rămâne cu preţul nemodificat", a declarat, pentru Mediafax, Petre Pănculescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Medicamente.

Scăderea preţului la medicamentele din import se explică prin faptul că acestea vor fi aduse la preţul cel mai mic
din 12 ţări europene. "De exemplu, un antibiotic prescris foarte mult de medici va pleca de la producător cu 10 lei mai ieftin ca până acum.
 
La fel se va întâmpla şi cu pastilele care previn formarea cheagurilor de sânge, pentru care producătorul va micşora preţul cu 14 lei şi 50 de bani", a precizat Dan Zaharescu, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente.

 sursă: Evenimentul Zilei

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.