Banner
Vettel, penalizat cu 10 poziţii pe grilă în Malaezia (+VIDEO)

Sebastian Vettel va fi declasat cu 10 poziţii pe grilă în cursa următoare din cauza că a fost scos vinovat în urma duelului cu Robert Kubica (Video).

Vettel Sebastian Vettel va fi declasat cu 10 poziţii pe grilă de start a Marelui Premiu al Malaeziei, cursa care se va desfăşura în cursul weekendului viitor la Sepang. Penalizarea vine după ce tânărul pilot german l-a lovit pe Robert Kubica în timp ce aceştia se luptau roată la roată pentru poziţia a două în cursă. În urma unui acroşaj cauzat de Vettel, ambii piloţi au fost nevoiţi să se retragă din cursă, cu doar trei tururi înainte de final.
 
 Stewarzii şi-au motivat decizia prin faptul că Vettel "a cauzat o coliziune şi l-a împins pe un alt pilot în afara pistei". Până la duelul cu Robert Kubica, Vettel reuşise să se menţină pe poziţia a două încă din primii metri de după start.
 
 "Eram pe locul al doilea şi mă ţineam foarte bine, însă la câteva tururi înainte de final am avut un incident stupid cu Robert. În momentul în care am început virajul eram în faţa lui, însă nu am reuşit să menţin viteza pe viraj, Robert fiind mai rapid deoarece era încălţat cu pneuri dure. În momentul în care ne-am lovit el mă depăşise deja cu câţiva centimetri, însă pur şi simplu nu am avut pe unde altundeva să ies din viraj. Nu am putut să opresc maşina sau să virez la dreapta, iar forţa centrifuga m-a aruncat în el. Poate ar fi fost mai bine să îl laş şi terminăm cursa pe poziţia a treia, însă asta-i viaţa. Am încercat să mă apăr şi, până la mijlocul virajului, avusesem prim-planul. Nu am avut apoi destulă aderenţă pentru a reuşi să evit o coliziune. Îmi pare rău pentru echipa şi pentru Robert, pentru că asta l-a scos din cursă", explică Vettel incidentul.
 
 În urma coliziunii laterale dintre cei doi, Kubica a fost aruncat în afara pistei şi a abandonat imediat, însă Sebastian Vettel a reuşit să rămână pe pistă încă două tururi, chiar dacă roata stânga-faţă îi atârnă de braţele suspensiei. Din cauza că a periclitat astfel bună desfăşurare a cursei, încercând să termine MP al Australiei, Vettel şi Red Bull au fost amendaţi de comisarii de cursă cu 50.000 de dolari.
 

sursa: Automarket


<< Previous Page                    Next Page >>

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.