Banner
Scrima maghiară la înălţime PDF Imprimare Email
Scris de [inFOamea]   
Luni, 17 Martie 2008 13:07
Seria Cupelor Mondiale respectiv Grand Prix-urilor de scrimă, cu posibilitatea obţinerii cvotelor de participare la Jocurile Olimpice se va încheia în data de 31 martie, dar conducerea federaţiei maghiare cunoaşte deja cu o bună aproximaţie lotul pentru Beijing.

Vecinii noştri se pot mândri cu un palmares deosebit de bogat, scrima fiind sportul care a furnizat cele mai multe medalii de aur (34) şi puncte olimpice (577) pentru Ungaria, din totalul de 157 medalii de aur, respectiv 3353 puncte. [sursă: Comitetul Olimpic Maghiar]

Nu e de mirare deci că scrima maghiară va fi destul de bine reprezentată şi la Beijing. Câteva cvote s-au adjudecat tocmai aseară, la Budapesta şi Florina (Grecia).

Cupa Mondială de floretă Eximbank organizată la Budapesta a adus dublu succes maghiar, finala fiind disputată între unguroaicele Aida Mohamed şi Gabriela Varga. Finala a fost câştigată de Mohamed cu scorul de 15-5, dar acest rezultat a adus calificarea Gabrielei la Jocurile Olimpice din Beijing. Cristina Ghiţă a fost învinsă de floretista Virgine Ujlaky, la 15-7 în optimi.

Tot ieri s-a organizat Cupa Mondială de spadă feminină la Florina, competiţia fiind câştigată de Ildiko Mincza-Nebald, 7-5 în faţa chinezoaicei Zhong Weiping. Succesul îi aduce unguroaicei biletul de avion la Beijing, unde s-a mai calificat din competiţiile anterioare şi compatrioata sa, Emese Szasz. Totodată calificarea sa înseamnă că dubla campioană olimpică, campioana en-titre, Timea Nagy va rata cu siguranţă Jocurile Olimpice. Întrucât la Beijing nu se va organiza concursul echipelor la această probă, fiecare ţară va putea fi reprezentată de maxim 2 sportive. Timea mai poate spera într-o "carte liberă", dar şansele să îi fie acordată de către Federaţia Internaţională de Scrimă, sunt aproape nule.

Aşadar la momentul de faţă, scrima maghiară are următorii reprezentanţi pentru Beijing:
Emese Szasz şi Ildiko Mincza-Nebald (spadă feminină, individual)
Gabor Boczko, Geza Imre, Krisztian Kulcsar, Imre Kovacs (spadă masculină, individual + echipă)
Aida Mohamed, Gabriela Varga, Edina Knapek, Virgine Ujlaky (floretă feminină, individual + echipă)

Iar echipa masculină de sabie (Zsolt Nemcsik, Balazs Lontay, Tamas Decsi, Aron Szilagyi) va trebui să cucerească locul 13 la CM din Algeria, la 23 martie, pentru calificare. Ceea ce nu pare o misiune imposibilă.

 

Mai multe informaţii legate de Jocurile Olimpice de la Beijing - 2008

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.