Banner
Internet fără restricţii pe timpul Jocurilor Olimpice! PDF Imprimare Email
Scris de [inFOamea]   
Miercuri, 02 Aprilie 2008 19:38
Guvernul chinez nu poate resticţiona accesul la internet pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice - a avertizat Comitetul Olimpic International. Avertismentul observatorilor CIO vine în urma intrnsificării operaţiunilor de blocare a internetului, după izbucnirea protestelor din Tibet.

"Am observat că guvernul chinez restricţionează accesul la internet din cauza mişcărilor de protest ce au loc în Tibet. Această practică nu poate fi tolerată pe timpul Jocurilor Olimpice", a declarat Kevan Gosper, vicepreşedintele Comisiei de Coordonare a CIO.

Modului în care China încearcă să rezolve protestele din Tibet seamănă cu cele cunoscute din timpul dictaturii. Ca în vreme de război, a fost blocat accesul jurnaliştilor înspre zona de conflict, iar restricţionarea accesului la internet obstrucţionează la fel libera circulaţie a informaţiilor. Nu este prima dată când China foloseşte aceste metode.

Pe 24 noiembrie 2004, ziaristul Shi Tao a fost arestat, iar în martie 2005 tribunalul l-a condamnat la zece ani închisoare pentru difuzarea unui "secret de stat". Shi a trimis prin e-mail un document unui website străin, numit Asia Democracy Foundation, iar autorităţile chineze au recepţionat mesajul. Chinezii au cerut biroului Yahoo! din Hong Kong datele personale ale lui Shi, iar Yahoo! a furnizat informaţiile...
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.