Banner
Chinezii se joacă cu focul PDF Imprimare Email
Scris de Evenimentul Zilei   
Vineri, 11 Aprilie 2008 08:35
Traseul torţei olimpice prin San Francisco s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al confuziei.

Singura etapă de pe teritoriul american a ştafetei s-a dovedit a fi anevoioasă, deşi nu a fost semnalat niciun incident. Traseul a fost schimbat miercuri, în ultimul moment, din cauza manifestanţilor, dispozitivele de poliţişti dislocate au fost impresionate, ceremonia oficială prevăzută iniţial a fost anulată, iar cea finală s-a desfăşurat cu uşile închise, relevă AFP.
După o scurtă festivitate de deschidere, primul purtător al flăcării, flancat de gardienii chinezi în albastru, a dispărut într-un depozit situat pe malul oceanului. Urmărind ambarcaţiunile pazei de coastă, curioşii au bănuit că torţa olimpică va ajunge la bordul unei nave. Surpriză! După o oră, torţa a reapărut pe o stradă situată la trei kilometri distanţă.
Măsurile excepţionale de securitate au fost luate în urma incidentelor înregistrate la Londra şi Paris. Purtătorii succesivi ai torţei au fost înacadraţi pe tot traseul de zeci de poliţişti, pe jos sau pe motociclete. Episodul american nu s-a transformat într-un fiasco, aşa cum s-a întâmplat la Paris. Doar un militant protibetan american de origine chineză a fost reţinut de poliţie.

(sursă: Evenimentul Zilei)

 


Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.