Banner
Jocuri Olimpice - cu INTERDICŢII PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Iunie 2008 08:46
Comitetul de Organizare (BOCOG) a făcut publică lista interdicţiilor valabile pe timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing. Documentul publicat în limba chineză enumeră pe nouă pagini acţiunile ori manifestările interzise.

Orice manifestare, demonstraţie, paradă ori şedinţă publică trebuie anunţată în prealabil la poliţie, în caz contrar fiind considerat drept activitate ilegală, anunţă documentul.

Străinii găzduiţi de localnici vor trebui să se prezinte la sediul poliţiei locale în maxim 24 de ore de la sosire - o reglementare ce exista şi în România, pe vremea lui Prea-Împuşcatu. (De fapt există în continuare, doar că nu se aplică...)

Nu vor putea pătrunde pe teritoriul Chinei prostituate şi persoane care suferă de boli contagioase ori psihice. Se interzice introducerea unor informaţii cu caracter imoral ori destabilizator - această restricţie se referă atât la presa tipărită cât şi la informaţii digitale.

Nu se admite vizitarea unor regiuni (pe listă, evident, cap de afiş este Tibet...)

Este interzis consumul excesiv de alcool, în locurile publice beţivii vor fi reţinuţi de poliţie.

Nu se acceptă petrecerea nopţii în aer liber...

... şi lista continuă.

Există şi o excepţie: orice turist poate fi însoţit de un câine sau o pisică. Mare lucru, având în vedere restricţiile aplicate localnicilor. (Chinezii nu au voie să deţină decât un singur câine, potrivit unei legi care a stârnit indignarea iubitorilor de animale şi a asociaţiilor de protecţie a animalelor. Potrivit retoricii regimului de la Beijing, căţelul este un animal murdar, purtător al mai multor boli fatale pentru om...)

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.