Banner
Pentatlon modern: va lipsi de la Beijing campionul olimpic de la Atlanta
Marţi, 01 Iulie 2008 18:00
Alex Parygin nu va reprezenta culorile Australiei la Beijing, a anunţat azi purtătorul de cuvânt al Curţii de Arbitraj Sportiv (CAS). Interdicţia a venit în urma contestaţiei asociaţiei britanice.
Alex Parygin -Campion olimpic la pentatlon modern (Atalanta, 1996)Alex Parygin a devenit campion olimpic la Atlanta, câştigând medalia de aur pentru Kazahstan, ţara lui de origine. Între timp sportivul s-a repatriat în Australia, obţinând biletul pentru Beijing câştigând anul trecut Campionatul Asiei organizat la Tokyo. Federaţia britanicţ însă a contestat rezultatele acestui campionat, pe motivul că în programul campionatului figurau doar 4 probe, fără proba de echitaţie. Japonezii au renunţat la această probă din cauza unei epidemii care a afectat tot efectivul de cai pregătit pentru concurs. Decizia Curţii de Arbitraj Sportiv înseamnă totodată posibilitate de participare pentru sportivul britanic Nick Woodbridge.
Nu se ştie încă dacă interdicţia va fi valabilă şi pentru sportiva australiană Angie Darby, care a cota olimpică în condiţii similare.


Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.