Banner
Ana Maria Brânză - argint la CE, proba de spadă individual
Scris de Gazeta Sporturilor   
Marţi, 08 Iulie 2008 08:59
Ana Maria Brânză a încheiat ieri a doua proba de spadă individual. A doua medalie pentru Ro­mâ­nia la Europenele de la Kiev şi a doua medalie indi­vi­duală importantă din cariera Anei Maria Brânză. După bronzul mon­di­al reuşit în 2002, spadasina care va împlini anul acesta 24 de ani a urcat pe podium şi la campionatele continentale.

Ieri a fost o zi plină pentru scrimera română. A trecut întâi de grupe, cu cinci victorii din şase po­si­bile, şi a pătruns pe tabloul de 64, unde a avut primul tur liber. De acolo a continuat seria succeselor. 13-12 cu poloneza Magdalena Gra­bows­ka, meci decis la limită de Ana în favoarea ei. 15-12 cu Kristina Kuusk din Estonia, mai clar. Acelaşi scor în "sferturi", contra italiencei Francesca Quondamcarlo. Un pic paradoxal, disputa cea mai deta­şa­tă din punctul de vedere al scorului a fost cea din semifinala cu ru­soaica Ana Sivkova, 15-11. În finală însă, românca s-a înclinat, 10-15, în faţa unguroaicei Adrienn Hormay.

Campioană europeană cu echi­pa în 2006, la Izmir, Ana Maria Brân­ză confirmă şi la individual şi aşteaptă acum cu mult mai mare încredere Jocurile Olimpice de la Beijing, unde este calificată, (şi unde cu siguranţă nu o va întâlni pe Adrienn Hormay, câştigătoarea de ieri nefiind calificată pentru JO. n.r.). Ce­lelal­te românce prezente în concurs la Kiev au ieşit repede din concurs. Iuliana Măceşeanu a pierdut în tu­rul 1, iar Simona Alexandru şi Lo­re­dana Iordăchioiu în cel de-al doilea.

Departe de podium

Ieri s-a disputat şi proba de floretă masculin. Virgil Sălişcan, calificat la Olimpiada de la Beijing, depăşise grupele cu şase victorii din tot atâtea posibile. El a pierdut însă în turul inaugural al tabloului de 64 la Igor Gridnev (Rus), 11-15. Radu Dărăban a trecut o rundă în plus, dar a cedat până la urmă la polonezul Michal Mijewski, 11-15.
 
sursă: Gazeta Sporturilor 
 
Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.