Banner
Beijing - un oraş gata de Olimpiadă PDF Imprimare Email
Scris de BBC   
Luni, 14 Iulie 2008 10:22

Comitetul Internaţional Olimpic s-a reunit la Beijing pentru o verificare finală înaintea olimpiadei de luna viitoare. Concluzia este că oraşul s-a achitat excelent de pregătirea olimpiadei, chiar dacă mai sunt câteva detalii care trebuie puse la punct.

 
Nu e nici un dubiu că stadioanele olimpice ale Beijingului sunt gata. Multe dintre ele au fost finalizate cu mai multe luni în urmă.

Situaţia este cu totul diferită faţă de cea de la Atena, de acum patru ani, când au existat temeri serioase că unele arene nu vor putea găzdui evenimentele programate.

China a schimbat şi faţa capitalei sale, oferind o imagine proaspătă. A fost inaugurat un terminal modern al aeroportului, s-au deschis linii noi de metrou şi s-au înălţat zgârie-nori.

Nu a fost uitată nici populaţia obişnuită. Oficialii locali fac de mai mulţi ani eforturi pentru a se asigura că şi chinezii de rând sunt gata să intre în spiritul olimpic.

Li s-a spus să stea politicoşi la coadă şi să nu se uite fix la spectatori şi sportivii străini.

Rămâne însă o problemă serioasă, şi anume cea a poluării. Edilii au luat măsuri de urgenţă pentru curăţarea aerului, însă acestea ar putea să nu aibă efect în timpul scontat.

Un eşec la acest capitol ar face ca jocurile olimpice de la Beijing să rămână în memorie pentru smog, şi nu pentru sport.
 
sursă: BBC 

 

Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.