Banner
Nataţie: Scârbă de apă? Riscul meseriei! PDF Imprimare Email
Scris de [inFOamea]   
Vineri, 08 August 2008 21:00
Poate avea un sportiv, mai exact un înotător "scârbă de apă"? În condiţii normale nu. Firesc. Cel puţin, dacă nu a văzut faza, la care am asistat noi... Să sperăm că, înotătorii noştri a fost scutiţi!
 
Beijing, 07.08.2008. Bazin olimpic, antrenament.
 
În China scuipatul pe stradă e "treabă sfântă". Trecătorii fac cu o rutină care trădează o tradiţie seculară, dacă nu milenară. Cel puţin băştinaşii. Adică chinezii. Nu aş fi crezut însă, că acest obicei se regăseşte şi pe marginea unui bazin olimpic. Dar ne-am convins. Stăteam la marginea bazinului, atraşi de antrenamentul echipei de polo al Serbiei (despre care am aflat peste o oră, că se "consumă" în altă parte), şi am asistat la exerciţiile unui săritor chinez. La câţiva paşi stătea antrenorul sportivului, care comenta fiecare săritură, şi analiza îndelungat, de parcă ar mai exista timp suficient pentru modificări esenţiale.
 
Iar între două sărituri, scuipa - de regulă, de două ori - în apa bazinului. Probabil, ca să alunece mai bine. Ori, acest gest viza intimidarea adversarului? ne-am pus întrebarea, după ce am revenit din primul şoc. Tactică perfectă, cel puţin în cazul adversarilor care au crescut pe o cultură euro-atlantică.
 
Ne-am gândit imediat la Camelia Potec. Sper să nu fi asistat şi ea la faze similare... 

 


Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.