Banner
Olimpiada Beijing, 9 AUGUST - sportivi din 19 ţări au fost medaliaţi PDF Imprimare Email
Scris de [inFOamea]   
Sâmbătă, 09 August 2008 07:00
9 august 2008, Olimpiada, Beijing. 19 naţiuni s-au înscris pe tabela medaliaţilor. Primele rezultate.

Clasamentul naţiunilor pe medalii:

1.China
2
0
0
2.
SUA
1
1
1
3.
Coreea
1
1
0
4-6.
România
Spania
Cehia
1
0
0
7-11.
Austria
Cuba
Italia
Rusia
Turcia

0
1
0
12-19.
Argentina
Croaţia
Japonia
Olanda
R.D. Coreea
Elveţia
Taivan
Uzbegistan
0
0
1

 

Tir: Iulian Raicea (10 m pistol cu aer comprimat) a terminat turul de calificare pe locul 44. Proba a fost câştigată de chinezul Wei Pang.

Tir cu arcul: Alexandru Bodnar (arc recurbat) s-a clasat pe locul 60, cu 614 puncte. Turul de calificare al probei a fost câştigat de mexicanul Juan Rene Serrano.

Judoka Alina Dumitru a adus prima medalie de aur pentru delegaţia României la competiţia din China, câştigând titlul olimpic la categoria 48 kg din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Alina Dumitru a învins-o în finală pe cubaneza Yanet Bermoy.

În semifinalele categoriei de 48 de kg la judo, Judoka Alina Dumitru a învins pe campioana olimpică Ryoko Tani, fiind prima victorie pe care Alina o obţine în faţa sportivei japoneze, între cele două sportive existând o rivalitate foarte mare de ani buni.

Echipa feminină de handbal a României a debutat cu dreptul, câştigând în faţa selecţionatei Kazahstanului cu scorul 31:19 (13:10). >>> REZULTATE HANDBAL Anterior (5 august), echipa lui Tadici a susţinut un meci de pregătire în faţa Suediei, pe care a învins cu 32:27 (17:11). (Cele două echipe nu fac parte din aceeaşi grupă.)

Al doilea titlu olimpic a fost cucerit de delegaţia chinei, prin Cien-Hsie-Hsia, la haltere, categoria 48 de kg. Chinezoaica a fost campioană olimpică în 2007. La această probă, campioana olimpică en titre, Nurcan Taylan din Turcia a fost discalificată. Au concurat 14 sportive din 11 ţări.

Judoka Alina Dumitru a depăşit primele două adversare. Primul adversar a fost judoka maghiară Eva Csernoviczki. Cu Csernoviczki s-au întâlnit înainte de 5 ori, de fiecare dată câştigând judoka antrenată de Florin Bercean. Aşa s-a întâmplat şi acum. Următorul adversar a fost Kim Jung Ran din Coreea de Sud, în faţa căruia Alina a câştigat cu ipon, calificându-se în semifinală. Alina Dumitru este una dintre marile speranţe ale delegaţiei României în lupta pentru o medalie olimpică. Cucerirea celui de-al cincilea titlu european consecutiv o determină pe judoka stelistă să creadă că va urca pe podium la Beijing. În urmă cu patru ani, la Atena, Alina Dumitru a ratat la mustaţă medalia de bronz.

Primul titlu olimpic a fost cucerit de cehoaica Katerina Emmons la tir, după ce a cumulat în primul tur 400 de puncte (din 400 posibile), stabilind astfel recordolimpic şi mondial.

 


Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

Ultima actualizare în Duminică, 10 August 2008 11:21
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.