Banner
Olimpiada Beijing, 19 AUGUST - Echipa lui Tadici eliminată
Scris de [inFOamea]   
Marţi, 19 August 2008 09:25
19 august 2008, Olimpiada, Beijing. Rezultate, Programul zilei.
Kaiac-canoe
 
Florin Mironcic s-a calificat în semifinalele probei de canoe individual pe distanţa de 500 de metri, din cadrul întrecerilor de kaiac-canoe.
 
Gimnastică
 
Gabriela Drăgoi s-a clasat pe locul cinci al finalei de la bârnă, din cadrul competiţiilor de gimnastică feminină.
 
Box
 
Georgian Popescu a fost eliminat în sferturile de finală ale competiţiei de box, categoria 60 de kilograme.
 
Lupte
 
Românul Petru Toarcă a fost eliminat în optimile de finală ale categoriei 55 de kilograme, din cadrul întrecerilor de lupte libere.
 
Handbal feminin - ne-a eliminat Ungaria
 
Analiza jocului
După o partidă în care fetele noastre au arătat un joc fără tactică şi fără imaginaţie, echipa lui Tadici a părăsit scena olimpică, cel puţin lupta pentru medalii. Nimic nu ne-a ieşit, deşi România era favorita meciului. Ungurii aveau înaintea meciului un palmares net favorabil (87 partide din care 47 de înfrângeri şi 9 egaluri pe lângă abia 28 de victorii), dar forma momentană promitea succes românesc. Adversarii au reuşit să ne învingă pentru ultima dată anul trecut la CM, 31:33, însă partidele jucate de atunci ne-au adus 2 victorii (31:29 la turneul de calificare de la Bucureşti, 27:25 la Cluj într-un meci de pregătire) şi un 28:28, tot în meci de pregătire, la Nyiregyhaza. Cele două echipe nu aveau deci secrete.
 
Meciul nu s-a anunţat a fi unul de antrenament. În Centrul Sportiv cu o capacitate de 7.000 de spectatori, prezenţa maghiară era evidentă, făcând practic, ca Ungaria să se simtă "acasă". În timp ce speeker-ul anunţa echipele, suporterii maghiari cântau imnul Ungariei, şi aşteptau miracolul. Căci doar un miracol putea să promoveze echipa lor în semifinale, după două eşecuri grave în ultimele două partide (Rusia, Coreea). Şi iată că miraculul s-a întâmplat.
 
Ungaria în faţa galeriei de suporteri: Ca acasă...
Ungaria în faţa galeriei de suporteri: Ca acasă...
 
Unguroaicele au preluat conducerea din primul minut, după care noi am alergat doar după rezultat. Tabela a arătat egalitate de două ori, la 3:3, apoi pentru ultima dată, la 9:9, dar eforturile depuse pentru restabilirea egalităţii ne-au terminat definitiv... Ungaria arăta cea mai bună formă de la acest turneu, nu mai era echipa dusă în spate de o singură jucătoare, Anita Gorbicz. Golurile au fost marcate la rând de Verten, Gorbicz, Ferling, Szamoransky, Kovacsicz, Szucs, Toth, Tomori, iar noi nu am găsit practic antidotul pentru aceste realizări... Din păcate mai exista o diferenţă tristă, între Dinu şi Palinger. Cele două porţi erau apărate de de jucătoare care fac parte din elita restrânsă a handbalului. Azi însă era diferenţă de clasă între ele. Palinger prindea orice, chiar şi o lovitură de la 7 metri, în timp ce Dinu a prins o zi slabă de tot. 14-16 la pauză, şi mai speram doar în sfaturile lui Tadici din timpul pauzei.
 
Însă feţele speriate ale româncelor reîntoarse de la vestiar ne-a spulberat speranţele. Unguroaicele au pornit atacurile cu elanul arătat în prima parte, construind în continuare un joc atractiv şi foarte eficient. Era o singură echipă în sală, care nu a lăsat-o "mai moale" până la 32:24, când mai erau doar 10 minute din partită. Atunci unguroaicele s-au oprit, simţind că rezultatul le favorizează (cum au făcut-o şi la Bucureşti..., atunci însă calculele erau diferite), dar au păstrat cu succes o diferenţă de 4 goluri, calificându-se în semifinale.
 
Înainte de meci, când am scris că,

"România a întâlnit ultima oară adversarul de azi (într-un meci decisiv) la turneul de calificare, când a bătut-o lejer / Atunci însă am scris despre jocul văzut, că nu va fi suficient pentru finala olimpică / Iată că s-a dovedit şi la acest turneu (vezi partidele Rusia-Ungaria, Coreea-Ungaria, Norvegia-România): azi cel puţin una dintre cele două echipe părăseşte scena / Iar cea rămasă va trebui să arate mai mult în semifinală, dacă speră într-o medalie mai strălucitoare...",
 
am avut o presimţire proastă... Din păcate nu ne-am înşelat.
 
Concluzie?
A sosit probabil momentul care poate aduce schimbări majore în viaţa handbalistică din România. Noi credem că "Era Tadici" s-a încheiat cu acest meci. A fost o perioadă frumoasă, a adus succese importante în ciuda criticilor aspre aduse la adresa antrenorului. Fetele însă s-au împiedicat de fiecare dată în poarta succesului. La Beijing chiar mai devreme... Credem că a sosit momentul schimbărilor. A sosit, pentru că acum se mai poate construi ceva pe acest material de excepţie. Se poate, cu metode diferite. Decizia însă e în mâna conducerii Federaţiei.
 
Prima semifinalistă e Norvegia. Războiul nordic a fost câştigat fără probleme denorvegience, 31:24 (16:10) în faţa Suediei. În Semifinală Norvegia va juca împotriva câştigătoarei din partida China-Coreea de Sud.
 
Sferturi:
Norvegia-Suedia: 31:24 (16:10)
Ungaria-România: 34:30 (16:14)
China-Coreea: 23:31 (12:16)
Rusia-Franţa: 32:31 (12:16, 12:8, 4:4, 4:3)
 
Semifinale: Norvegia-Coreea şi Rusia-Ungaria. 
 
Săritură în lungime
 
Panamezul Irving Saladino a ceucerit medalia de aur în proba de săritura în lungime din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Atletul din Panama a obţinut titlul olimpic graţie performanţei de 8 metri şi 34 de centimetri, reuşită în a patra încercare a finalei. Podiumul olimpic a fost completat de sud africanul Khotso Mokoena, care a sărit 8 metri şi 24 de centimetri, şi de cubanezul Ibrahim Camejo, care a câştigat bronzul cu o săritură de 8 metri şi 20 de centimetri.
 
Polo pe apă feminin
 
SUA-Australia: 9:8 (2:2, 2:2, 4:1, 1:3)
Ungaria-Olanda: 7:8 (2:1, 1:3, 3:3, 1:1) - favorita a fost eliminată!
 
Finala SUA-Olanda se va disputa poimâine.

TVR1

4.00 - 6.30 Atletism
9.15 - 11.15 Handbal (f) sfertul 2 (3B-2A)
10.30 - 13.12 caiac - canoe (romani)
13.00 - 15.00 Handbal (f) sfertul 3 (3A - 2B)
13.00 - 15.00 Gimnastica finale pe aparate
13. 00 - 17.00 Tenis de masa/box (romani)
14.00 - 18.07 Atletism finale

TVR2

12.55 - 14.50(prelungiri!) FOTBAL SEMIFINALA 1 (m)
15.55 - 17.50 (prelungiri!) FOTBAL SEMIFINALA 2 (m)
(4.00 - 5.50) 18.40 - 21.00 Volei pe plajă (f) semifinale

 


Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

Ultima actualizare în Marţi, 19 August 2008 17:56
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.