Banner
Olimpiada Beijing, 21 AUGUST - Rezultate
Scris de [inFOamea]   
Joi, 21 August 2008 08:00
21 august 2008, Olimpiada, Beijing.
 
CLASAMENTUL PE NAŢIUNI
 
 1.China
4615 22
 2.SUA
 2934 32
3.Marea Britania
17
12
11
 .....
   
15.
România
4
1
3
 
 
Pentatlon modern
 
Rusul Andrey Moiseev a câştigat proba de pentatlon modern, devenind primul sportiv în istoria sportului, care a reuşit să-şi apere titlul olimpic!
 
 
Marş
 
Ana Maria Groza s-a clasat pe locul 24 în proba de 20 de kilometri marş. Proba a fost câştigată de rusoaica Olga Kaniskina care a condus cursa încă de la start. Medalia de argint i-a revenit sportivei din Norvegia Kjersti Platzer, iar italianca Elisa Rigaudo a cucerit medalia de bronz.
 
Lupte
 
Rareş Daniel Chintoan a fost eliminat din concursul de lupte libere, categoria 120 de kilograme. Românul a pierdut meciul din optimile de finală disputat în compania cubanezului Disney Rodriguez şi nu va fi repartizat în calificări, deoarece luptătorul din Cuba a pierdut în "sferturi" în faţa uzbecului Artur Taymazov.
 
Kaiac-canoe
 
Florin Mironcic s-a calificat în finala probei de canoe simplu pe distanţa de 500 de metri, din cadrul competiţiilor de kaiac-canoe.
 
Handbal (f)
 
Pentru locurile 5-8:
Suedia-China: 19:20 (7:8)
România-Franţa: 34:36 (13:12, 14:15, 4:4, 3:5) după prelungiri
 
Semifinale:
Norvegia-Coreea: 29:28, rezultat neoficial
Ungaria-Rusia: 20:22 (9:14)
 
Echipa feminină a fost învinsă de Franţa, scor 34-36, în primul meci al turneului pentru locurile 5-8, din cadrul competiţiei olimpice de handbal. Meci cu dramatism de finală olimpică, deşi în joc era o şansă la locul cinci. România şi Franţa, învinse în faza sferturilor de finală de Ungaria, respectiv Rusia, au oferit spectatorilor un meci cum rar se vede, fie şi la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Nu a fost însă vorba de mari realizări tehnice, ci de echilibru, dezechilibru, prăbuşire şi revenire.

Astfel, după un început de meci dominat clar de Franţa, fetele antrenate de Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au revenit rapid în joc şi, graţie portăriţei Huţupan, aveau un punct avantaj la pauză.

A doua repriză a început cu iureşul româncelor, care păreau că joacă pentru a răzbuna înfrângerea din "sfertul" cu Ungaria. Dar, cum orice sprint oboseşte, româncele au căzut în minutul 50. Franţa a egalat în ultimul minut de joc şi meciul a ajuns în prelungiri.

Prelungiri care au fost din nou deosebit de echilibrate, dar acest echilibru era generat mai ales de greşelile defensive comise de ambele echipe. România avea atacul şi un punct cu un minut înainte de încheierea primelor două reprize de prelungiri, dar nu a fost de ajuns. Franţuzoaicele învătaseră deja lecţia egalului şi le-a fost uşor să o facă din nou.

Alt egal şi altă serie de prelungiri. Contraatac finalizat de Lecuşanu, dar o nouă prăbuşire. Franţa revine şi înscrie gol după gol, în timp ce jucătoarele de atac privesc neputincioase la Huţupan. Victorie pentru Franţa, pe care, în urmă cu numai câteva zile, o umilisem cu o victorie la opt goluri diferenţă. Că aşa-i în ... handbal. România va juca meciul decisiv pentru locul şapte împotriva Suediei, care a fost astăzi învinsă de China cu 20-19.
 
 
În prima semifinală, Coreea de Sud şi Norvegia au oferit cel mai spectaculos meci al turneului olimpic de handbal de la Beijing.

Dacă aţi îndrăznit să vă dezlipiţi fie şi un minut de televizor în timpul meciului, sigur aţi pierdut câteva faze de handbal absolut fantastic, "produs" de două echipe care nu ştiu ce este odihna.

Coreea de Sud este naţionala de handbal cu cea mai mică medie de înălţime dintre echipele prezente la Olimpiadă. Dar acest aspect devine mai puţin important când mingea curge rapid şi culoarele se deschid. Prima repriză a arătat o reprezentativă asiatică fără greşeală în atac şi o Norvegie spectaculoasă, care părea că joacă un meci demonstrativ la Beijing.

Aerienele norvegiene păreau desprinse din competiţia băieţilor, iar Coreea compensa cu pătrunderile incredibil de rapide.

Nordicele au revenit în a doua parte, fără a sacrifica însă nimic din spectacolul din prima. Singura naţională care a putut învinge România în faza grupelor a avut şansa distanţării, dar pentru ca show-ul să fie complet a apărut în meci portarul sud-coreean Lee. Câteva intervenţii uimitoare ale acesteia au menţinut scorul strâns şi Coreea a forţat şi reuşit egalarea în ultimul minut al meciului.

Norvegia nu a aşteptat însă cuminte prelungirile şi a marcat în ultima secundă un gol cât o calificare în finală. Un meci în care nordicele au demonstrat că merită să joace o finală olimpică.

Norvegia va întâlni în finala competiţiei câştigătoarea disputei dintre Rusia şi Ungaria. (Evenimentul Zilei)
 
Cealaltă semifinală a adus o luptă la fel de crâncenă, fără frumuseţea jocului. Ungaria a condus în primele minute, după care Rusia a preluat conducerea jocului şi s-a distanţat până la pauză la 5 goluri diferenţă. Însă cele două echipe nu au arătat nimic din frumuseţea ultimei partide. Unguroaicele au greşit mai mult, ratând inclusiv 4 lovituri de pedeapsă, ceea ce a adus victoria finală a Rusiei. Rusia va întâlni în finală echipa Norvegiei.
 
 
Polo pe apă (f)
 
Finala mică:
 
Australia-Ungaria: 12:11 (2:2, 1:3, 3:1, 1:1, 2:1, 0:1, 3:2), după prelungiri şi lovituri de la 5 metri. Soarta medaliei de bronz a fost decisă de jucătoarea Fiorentinei, Rita Dravucz, a treia în lista celor mai sexy jucătoare de la Olimpiadă, care a ratat o lovitură de pedeapsă...
FINALA:
 
SUA-Olanda: 8:9 (2:4, 3:1, 1:2, 2:2) - OLANDA a luat aurul!
 

 

Transmisii pe posturile TV româneşti

TVR 1
6.00 - 6.50 Volei pe plajă finala (f)
7.00 - 9.00 Handbal (f) 5-8 ???
7.30 - 9.00 Volei semif (f)
9.00 - 10.45 PROGRAM TVR
10.45 - 12.15 Caiac canoe (m) semif.
13.00 - 15.00 Handbal semif fem
14.00 - 17.47 Atletism finale
15.15 - 17.15 Handbal semif fem

TVR 2
4.00 - 8.05 Atletism
15.00 - 16.30 Volei semif. 1 (f)
17.15 - 19.00 BASCHET SEMIF 2 (f)

 


Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

Ultima actualizare în Joi, 21 August 2008 22:37
 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.