Banner
Argint şi bronz pe cântar...
Marţi, 19 August 2008 16:51
Concurenţii în marele moment al decernării premiilor sunt fotografiaţi şi filmaţi din zeci de unghiuri în fiecare a 3-a secundă. Nici cei mai rafinaţi nu sunt capabili să-şi ascundă adevăratele sentimente, oricum nici nu ne asteptăm la aşa ceva, doar nu-i vorba de premiul Oscar, sau actori.

Desigur, cei trei VIP-uri de pe podiu, epuizaţi, în extaz, mânioşi sau mândrii, nu au timp fizic să realizeze că reacţiile lor sunt documentate de către mii şi mii de reporteri, cameramani şi fotografi. Oricum s-ar strădui, îşi arată adevăratele sentimente.

S-a constatat prin mai multe analize psihologice, că pe baza fotografiilor, sportivii care au obţinut medalii de bronz sunt mai fericiţi, decât cei de pe treapta mijlocie.

Analiştii afirmă că medaliile de bronz aduc participanţilor mai multă bucurie decât cele de argint.
Analiştii afirmă că medaliile de bronz aduc mai multă bucurie decât cele de argint.
 

Specialiştii Victoria Medvec, Scott Madey şi Thomas Gilovic au pus sub analiză mai multe poze care au fost evaluate de către oameni cu atitudine obiectivă, nefiind fan sportiv.

Au ajuns la concluzia că cel cu medalia de bronz este mulţumit cu rezultatul lui, deoarece vede ultimul învins şi se simte împlinit. Pe de altă parte însă, intră în imagine ultimul joc: medalia de argin înseamnă înfrîngere, iar bronzul e rezultatul unei victorii (chiar dacă acesta a avut loc în finala mică). După părerea lui David Matsumoto, acel concurent îşi compară rezultatul cu cel al învingătorului şi se simte învins. Acest sentiment îl otrăveşte pe timpul galei decernărilor de premii şi poate chiar şi după...

 

 

Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.