Banner
Americanii manipulează statisticile de la Olimpiadă! PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 August 2008 11:00
Am auzit undeva că "statisticile seamănă cu un bikini: arată aproape totul, însă acoperă exact chintesenţa". Iată, ce "bikini olimpic" oferă postul american NBC propriului public.
 
Olimpiada de la Beijing a adus o luptă chinezo-americană pentru supremaţia în ceea ce priveşte medaliile. Deşi mai sunt o seamă de probe atletice, probe dominate de sportivii americani, China pare să câştige "războiul". Însă publicul american nu prea poate înghiţi această înfrângere, locul doi fiind pentru yankees un eşec major, o tragedie naţională. Ce e de făcut în această situaţie?
 
NBC a găsit soluţia. Dacă vizitezi situl nbcolympics.com, vei afla reţeta. Tehnica nu e foarte complicată. Americanii au decis să renunţe la clasamentul realizat după criteriile clasice, prin ponderarea medaliilor, clasamentul lor fiind alcătuit pe baza numărului total de medalii. La momentul de faţă tehnica aleasă reface situaţia, aducând SUA în fruntea clasamentului cu 79 medalii.
 
 
Beijing: Statistici olimpice manipulate de NBC
Beijing: Statistici olimpice manipulate de NBC 
 
Dacă ne întrebi, la ce e bun?, sincer, nu ştiu să dau un răspuns inteligent. Dacă însă ne întrebi, ce fac în prezent statisticienii americani?, am o idee... Tocmai perfecţionează tehnica, pentru eventualitatea în care chinezii mai cumulează 3-4 medalii de bronz. Cu alte cuvinte lucrează la designul noului bikini. Aşa devin mini-costumele de baie din ce în ce mai sexy, iar fondul se acoperă prin tehnici tot mai evoluate :-))

 

 

Dacă te interesează Istoria Jocurilor Olimpice, vizitează subpagina

 

 

 

Footer

Copyright © 2018 infoamea.ro. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.